Saturday, November 24, 2012

[Avid-L2] Re: AMA link to Avid Compressed .mov shows offline?

 

Well F me skipping again. You mean I get to play Wheel of Fortune with the Video column. Next time I ama link I want Vanna to show up in my edit bay. Mind you this is not the first time I've wished for that to happen. '-)

--- In Avid-L2@yahoogroups.com, Mark Spano <cutandcover@...> wrote:
>
> Had some issues like that in 5.5.3 that seem to be resolved in 6 (so far).
> The codec showing up with every other letter skipped. Avid Meridien
> Compressed says "A_i_ _e_i_i_n_C_m_r_s_e_" (you fill in the blanks!).
> You'll likely also see Apple ProRes 422 as "A_p_e_P_o_e_ _2_". Avid bug,
> harmless.
>
> Sometimes Avid 5.5.3 doesn't recognize its own codecs as consolidatable.
> Transcode or straight import are the only options then. Haven't seen this
> in 6 - my assumption is that it's a codec mismatch between LE/PE/something.
> As if the QT was encoded on one and you have the other installed. Most of
> the time I go to straight import because I've seen weird artifacts with
> transcoding those. Grayish frames on transitions. That hasn't changed going
> to 6, so I bet it's codec related.
>
>
>
>
> On Sat, Nov 24, 2012 at 12:24 AM, johnrobmoore <bigfish@...> wrote:
>
> > **
> >
> >
> > Well F me skipping. I put the file onto the desktop transfering it from a
> > Unity workspace and it worked. I thought wow must be something in the file
> > path but when I tried to link ama to the file I had originally had issues
> > with it worked too. I have restarted Avid a fewa times since then so that
> > maybe it. Here's the kicker I figured just for edumacation I'd see how long
> > a consolidate would take and it errored out saying check console. Here's
> > the console message:
> >
> > "The clip BS SHOW NET CUT 2 1120 was skipped during the Consolidate
> > operation because it is of a foreign compression type."
> >
> > According to QTPro the clip is Avid Meridian compressed but in the Video
> > Column in the bin it says, "Ai eiinCmrse" WTF.
> >
> > Well I can transcode the clip but it looks like it will take about the
> > same time the import took. I sure see a lot of these Ai or other
> > permutations on file types when I ama to things I know are Avid 1:1 SD
> > .movs. What is the reason behind Ai.... as a format that Avid sees when ama
> > linking through QT. I feel some more googling in my future tonight.
> >
> >
> > --- In Avid-L2@yahoogroups.com, Mark Spano <cutandcover@> wrote:
> > >
> > > Check the path for prohibited characters. That's the most common reason
> > for
> > > a successful link but unsuccessful media online. I've had other weirdness
> > > with AMA linking online and then a split second later going offline -
> > then
> > > I either restart or trash state files and it's working again.
> > >
> > >
> > > On Fri, Nov 23, 2012 at 4:43 PM, John Moore <bigfish@> wrote:
> > >
> > > > **
> >
> > > >
> > > >
> > > > I have a reference movie that plays in QT 7 and lists the codec as Avid
> > > > meridian compressed codec, 720x486, Millions. I link to ama file on my
> > mac
> > > > pro os 10.6.8 SNDX 5.5.3 and a clip appears in the bin but it is
> > offline.
> > > > This is a 1080I 59.94 project and I tried toggling to 30I but still the
> > > > clip is offline. I'm trying a standard import which I hope will work. I
> > > > was thinking it would be quicker to link ama and consolidate than do a
> > > > standard import. Are there ama issues with meridian compressed codec? I
> > > > can't remember if I read about this a while back. Given this is a QT
> > movie
> > > > my understanding is the QT ama component is still part of the Avid
> > install
> > > > and doesn't require an additional ama plugin. I regularly link to ama
> > on
> > > > my SD 1:1 Avid shows to check my files for delivery and that works fine
> > > > once I set the proper field order. Am I missing something here?
> > > >
> > > > John Moore
> > > >
> > > > Barking Trout Productions
> > > >
> > > > Studio City, CA
> > > >
> > > > bigfish@
> >
> > > >
> > > > [Non-text portions of this message have been removed]
> > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> > > [Non-text portions of this message have been removed]
> > >
> >
> >
> >
>
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (6)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

Re: [Avid-L2] Re: AMA link to Avid Compressed .mov shows offline?

Had some issues like that in 5.5.3 that seem to be resolved in 6 (so far).
The codec showing up with every other letter skipped. Avid Meridien
Compressed says "A_i_ _e_i_i_n_C_m_r_s_e_" (you fill in the blanks!).
You'll likely also see Apple ProRes 422 as "A_p_e_P_o_e_ _2_". Avid bug,
harmless.

Sometimes Avid 5.5.3 doesn't recognize its own codecs as consolidatable.
Transcode or straight import are the only options then. Haven't seen this
in 6 - my assumption is that it's a codec mismatch between LE/PE/something.
As if the QT was encoded on one and you have the other installed. Most of
the time I go to straight import because I've seen weird artifacts with
transcoding those. Grayish frames on transitions. That hasn't changed going
to 6, so I bet it's codec related.




On Sat, Nov 24, 2012 at 12:24 AM, johnrobmoore <bigfish@pacbell.net> wrote:

> **
>
>
> Well F me skipping. I put the file onto the desktop transfering it from a
> Unity workspace and it worked. I thought wow must be something in the file
> path but when I tried to link ama to the file I had originally had issues
> with it worked too. I have restarted Avid a fewa times since then so that
> maybe it. Here's the kicker I figured just for edumacation I'd see how long
> a consolidate would take and it errored out saying check console. Here's
> the console message:
>
> "The clip BS SHOW NET CUT 2 1120 was skipped during the Consolidate
> operation because it is of a foreign compression type."
>
> According to QTPro the clip is Avid Meridian compressed but in the Video
> Column in the bin it says, "Ai eiinCmrse" WTF.
>
> Well I can transcode the clip but it looks like it will take about the
> same time the import took. I sure see a lot of these Ai or other
> permutations on file types when I ama to things I know are Avid 1:1 SD
> .movs. What is the reason behind Ai.... as a format that Avid sees when ama
> linking through QT. I feel some more googling in my future tonight.
>
>
> --- In Avid-L2@yahoogroups.com, Mark Spano <cutandcover@...> wrote:
> >
> > Check the path for prohibited characters. That's the most common reason
> for
> > a successful link but unsuccessful media online. I've had other weirdness
> > with AMA linking online and then a split second later going offline -
> then
> > I either restart or trash state files and it's working again.
> >
> >
> > On Fri, Nov 23, 2012 at 4:43 PM, John Moore <bigfish@...> wrote:
> >
> > > **
>
> > >
> > >
> > > I have a reference movie that plays in QT 7 and lists the codec as Avid
> > > meridian compressed codec, 720x486, Millions. I link to ama file on my
> mac
> > > pro os 10.6.8 SNDX 5.5.3 and a clip appears in the bin but it is
> offline.
> > > This is a 1080I 59.94 project and I tried toggling to 30I but still the
> > > clip is offline. I'm trying a standard import which I hope will work. I
> > > was thinking it would be quicker to link ama and consolidate than do a
> > > standard import. Are there ama issues with meridian compressed codec? I
> > > can't remember if I read about this a while back. Given this is a QT
> movie
> > > my understanding is the QT ama component is still part of the Avid
> install
> > > and doesn't require an additional ama plugin. I regularly link to ama
> on
> > > my SD 1:1 Avid shows to check my files for delivery and that works fine
> > > once I set the proper field order. Am I missing something here?
> > >
> > > John Moore
> > >
> > > Barking Trout Productions
> > >
> > > Studio City, CA
> > >
> > > bigfish@...
>
> > >
> > > [Non-text portions of this message have been removed]
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> > [Non-text portions of this message have been removed]
> >
>
>
>


[Non-text portions of this message have been removed]



------------------------------------

Search the official Complete Avid-L archives at: http://archives.bengrosser.com/avid/
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
Avid-L2-digest@yahoogroups.com
Avid-L2-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
Avid-L2-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Re: [Avid-L2] Corrupt music files...STATIC!

 

I wouldn't suggest just re-wrapping them with a file conversion.

If the files are indeed corrupt as you say then converting them isn't going to take care of the corruption.

Better to delete and reimport

Anna

On Nov 15, 2012, at 9:16 PM, Shane Ross <shanerosseditor@yahoo.com> wrote:

> You all are too slow. Or I posted too soon.
>
> Tag teaming with another editor, who like me was also an assistant, we figured it out.
>
> All of the music files that work are PCM (MXF) files. All of the ones with issues were imported wrong…as WAVE (OMF). Yup…we check every single file that is WAVE and we hear the corruption. So…the solution we are doing is to consolidate the WAVE files, converting them to PCM as we do this, and deleting the originals.
>
> The assistants have a long night ahead of them.
>
> -shane
>
> ________________________________
> From: Shane Ross <shanerosseditor@yahoo.com>
> To: "Avid-L2@yahoogroups.com" <Avid-L2@yahoogroups.com>
> Sent: Thursday, November 15, 2012 5:06 PM
> Subject: Re: [Avid-L2] Corrupt music files...STATIC!
>
>
>
> Crud...how did I end up posting that on the FCP-L?
>
> Thanks Tim....
>
> ________________________________
> From: Tim McLaughlin <mcltim.156@gmail.com>
> To: Avid-L <Avid-L2@yahoogroups.com>
> Sent: Thursday, November 15, 2012 5:03 PM
> Subject: [Avid-L2] Corrupt music files...STATIC!
>
> On Thu, Nov 15, 2012 at 6:53 PM, shanerosseditor
> <shanerosseditor@yahoo.com>wrote:
>
> > **
> >
> >
> > Hey all...we have an odd issue at this company I am working for at the
> > moment.
> >
> > Running Avid MC 6.0.1.1 (updating to 6.0.1.3 tonight), on iMacs, 2.7Ghz i5
> > machines with 4GB of RAM...all on EditShare.
> >
> > Periodically the music files, and ONLY the music files, will become
> > corrupt. By this I mean when one day they would start with music...logical
> > them being music cues...the next day they would suddenly just play back
> > static...LOUD static. The static would continue for a few seconds...then
> > silence...then the cue would start. By the end of the clip, the music just
> > cuts out.
> >
> > Slowly and surly more and more cues are getting corrupt. I played back a
> > sequence today to spot and fix the cues, and then the cut was open on
> > another system and 2 more spots popped up with static.
> >
> > When I match back to the clip...i get static. One clip actually was FULL
> > static and only static. Open this clip on multiple machines, and it is
> > static.
> >
> > But here's the rub...the media files are fine. I copied over 8 of the
> > trouble clips to my personal machine, dropped them into the proper file
> > structure, brought the media database into a bin thus populating the bin
> > with all the music cues and...they all play fine. SO the media is fine, but
> > the clips themselves are corrupt.
> >
> > Go to the original music project where the original music bins are, and
> > they are fine. But into the separate episode projects, they are corrupt.
> >
> > The media databases were rebuilt and didn't fix this. I swore it would
> > work.
> >
> > Anyone experience this before?
> >
> > Thanks,
> >
> > Shane
> >
> >
> >
>
> --
> Tim McLaughlin
> Final Cut and Avid Editor
> http://vimeo.com/mcltim
> www.mcltim.com
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>
> ------------------------------------
>
> Search the official Complete Avid-L archives at: http://archives.bengrosser.com/avid/
> Yahoo! Groups Links
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>
>

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (4)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

Re: [Avid-L2] Turnaround edit suggestions?

I moonlight in OB trucks at ball games, not as a lead EVS but Replay Only.
I've seen lead EVS ops build the highlight "melt" with very rough ins and
outs on each clip, and begin playing it as soon as we're off the air. They
then make edits as they go - adjusting ins and outs to shorten the
highlights to just the necessary action. All the while, the total time of
the playlist is displayed in the playback monitor. Clips can be added or
deleted as necessary.

Again I'm not a lead operator so I don't know the details of what can be
done in EVS, but it would seem to me keeping it all in EVS would be one
option.


----
*john heiser | senior video editor*
*o2**ideas*
birmingham, alabama, USA
http://vimeo.com/johnheiser



On Sat, Nov 24, 2012 at 3:58 AM, trevatpc <trevatpc@yahoo.co.uk> wrote:

> **
>
>
> It's a lively and learned discussion here so I'd appreciate how anyone
> else might approach the following scenario.
>
> -----
>
> live music show starts at 8.45pm for international broadcast - continuous
> 2 hr+ show
>
> domestic tx delayed start at 9pm with it's own open and 6 x 4'45" breaks
> to be inserted (with in and out bumpers). Part break timings may change
> during tx.
>
> Some internal edits to be made for timing / legal as necessary - quite
> possibly during the tx of the part itself. Live international with credits
> could finish between 1040 and 11pm, domestic tx off-air must be 1110-1118
> pm, so may have to lose time in final parts to land the plane.
>
> 1080i HD 5.1 discrete audio
>
> ---------
>
> With avid or fcp7 I could edit from airspeed or EVS streams and send back
> completed parts for playback, or even parts in chunks to be assembled by
> EVS op. but not with just 15 min turnaround. 25minute would be minimum with
> any safety, and would prob need 3 avids for 7 parts to stand a chance of
> making air.
>
> Can it be done with one editor only? Well it did in rehearsal last night,
> so I'm hoping it works for tx tonight.
>
> What are we using? I'll let you know if it works...
>
>
>


[Non-text portions of this message have been removed]



------------------------------------

Search the official Complete Avid-L archives at: http://archives.bengrosser.com/avid/
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
Avid-L2-digest@yahoogroups.com
Avid-L2-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
Avid-L2-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Re: [Avid-L2] Avid 6.5 and MXO2LE

At least the current Adobe Premiere driver "works" with MC 6.0.3. There are a couple glitches but I'm able to run these most of the time.

Donnie Rogers
VP of Technology
Grass Roots Media, Inc.
115 N. William Street
South Bend, Indiana 46601

574-289-8437 Office
574-250-0155 Mobile
donnie@grassrootsmedia.net

Grass Roots Media on YouTube





On Nov 24, 2012, at 1:46 PM, Gregg Foster wrote:

> Yes, agreed about unified drivers. Even with the MC 5.5 drive, having to uninstall and reinstall each time I want to switch between Avid and FCP is a PIA. Partitioning with two different start ups is equally painful. I like the MXO2LE but have found Matrox to lag far behind on the updates. With open architecture it would be nice to have a unit that works with both without having to jump thru hoops.
>
> Gregg Foster
> Technical Supervisor
> Editor / Producer
> Remote Production
> www.greggrfoster.com
>
> Sent from my iPhone
>
> On Nov 24, 2012, at 10:35 AM, Donnie Rogers <donnie@grassrootsmedia.net> wrote:
>
> > unified drivers...
>



[Non-text portions of this message have been removed]



------------------------------------

Search the official Complete Avid-L archives at: http://archives.bengrosser.com/avid/
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
Avid-L2-digest@yahoogroups.com
Avid-L2-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
Avid-L2-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Re: [Avid-L2] Avid 6.5 and MXO2LE

 

Yes, agreed about unified drivers. Even with the MC 5.5 drive, having to uninstall and reinstall each time I want to switch between Avid and FCP is a PIA. Partitioning with two different start ups is equally painful. I like the MXO2LE but have found Matrox to lag far behind on the updates. With open architecture it would be nice to have a unit that works with both without having to jump thru hoops.

Gregg Foster
Technical Supervisor
Editor / Producer
Remote Production
www.greggrfoster.com

Sent from my iPhone

On Nov 24, 2012, at 10:35 AM, Donnie Rogers <donnie@grassrootsmedia.net> wrote:

> unified drivers...

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (5)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

Re: [Avid-L2] It's that time of year...

 

Moderators, please ban Glen for inflicting harmful YouTube awful singing
garbage on the List.

Glen, I hope you are hanging your head in deep, deep shame.
Provided the Black Friday crowds did not trample you into paste.

On Thu, Nov 22, 2012 at 12:01 PM, Glen Montgomery <montgomery.glen@gmail.com
> wrote:

> **
>
>
> Gobble gobble back to you, sir. Here is my gift to the L this glorious day
>
> https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZSBq8geuJk0#!
>
--
Tim McLaughlin
Final Cut and Avid Editor
http://vimeo.com/mcltim
www.mcltim.com

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (6)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

Re: [Avid-L2] Mountain Lion compatible Serial-to-USB adaptor recommendation

I'll get round to trying my Keyspan at some point and will report back.

On 24 Nov 2012, at 13:54, alexsbruder wrote:

> Can someone recommend a Serial-to-USB adaptor that is compatible with OS X Mountain Lion. I need deck control through Avid Media Composer. Thank you in advance,
>
> Dustyn
>
>

With best wishes,
Roger Shufflebottom
+44 7973 543 660





[Non-text portions of this message have been removed]



------------------------------------

Search the official Complete Avid-L archives at: http://archives.bengrosser.com/avid/
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
Avid-L2-digest@yahoogroups.com
Avid-L2-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
Avid-L2-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Re: [Avid-L2] Avid 6.5 and MXO2LE

Also, if my discussions with Matrox tech support is any indication, the MXO2 and the MXO2LE are a whole different device than the Mini. That need different drivers to work.

I'm really hoping for some long awaited unified drivers...

Donnie Rogers
VP of Technology
Grass Roots Media, Inc.
115 N. William Street
South Bend, Indiana 46601

574-289-8437 Office
574-250-0155 Mobile
donnie@grassrootsmedia.net

Grass Roots Media on YouTube





On Nov 24, 2012, at 9:05 AM, pierrehaberer wrote:

> If you send an email to Wayne (wandrews[AT]matrox.com) they have a soon to be released driver for MC 6.0/6.5 which improves the user experience a lot. Almost as snappy as Matrox and MC 5.5.
> Matrox is rather good at replying to customers and they have a very dedicated team.
> Pierre
>
> --- In Avid-L2@yahoogroups.com, Roger <rogershuff@...> wrote:
> >
> > Sort of - we just bought a couple of MX02 Minis. The 6.0.3 qualified driver does work well for playback with Mac OS 10.7.5 and MC 6.5 but I don't think all the features are there (the HW/SW switch does not work). Not tried capturing. Also, this Matrox driver only works with Avid. If we wish to monitor from FCP7 on the same machine we have to uninstall one drive and reinstall another. Matrox have apparently said that there will never be a single driver to run MC 6.5 and FCP7 together, whereas the FCP7 driver does work with MC 5.5.
> >
> > On 23 Nov 2012, at 20:42, Gregg Foster wrote:
> >
> >
> > > Is anyone using a Matrox MXO2LE with Avid 6.5 on a Mac? Matrox say they have a drive for PC but Mac is only authorized for MC 6.0.3. I using a MBP with OSX 10.7.5 and Matrox driver 3.0.2
> > >
> > > Gregg R. Foster
> > > Technical Supervisor
> > > Editor / Producer
> > > Production Management
> > > www.greggrfoster.com
> > > 732-735-4343
> > >
> > > [Non-text portions of this message have been removed]
> > >
> > >
> >
> > With best wishes,
> > Roger Shufflebottom
> > +44 7973 543 660
> >
> >
> >
> >
> >
> > [Non-text portions of this message have been removed]
> >
>
>



[Non-text portions of this message have been removed]



------------------------------------

Search the official Complete Avid-L archives at: http://archives.bengrosser.com/avid/
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
Avid-L2-digest@yahoogroups.com
Avid-L2-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
Avid-L2-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

[Avid-L2] Re: Avid 6.5 and MXO2LE

 

If you send an email to Wayne (wandrews[AT]matrox.com) they have a soon to be released driver for MC 6.0/6.5 which improves the user experience a lot. Almost as snappy as Matrox and MC 5.5.
Matrox is rather good at replying to customers and they have a very dedicated team.
Pierre

--- In Avid-L2@yahoogroups.com, Roger <rogershuff@...> wrote:
>
> Sort of - we just bought a couple of MX02 Minis. The 6.0.3 qualified driver does work well for playback with Mac OS 10.7.5 and MC 6.5 but I don't think all the features are there (the HW/SW switch does not work). Not tried capturing. Also, this Matrox driver only works with Avid. If we wish to monitor from FCP7 on the same machine we have to uninstall one drive and reinstall another. Matrox have apparently said that there will never be a single driver to run MC 6.5 and FCP7 together, whereas the FCP7 driver does work with MC 5.5.
>
> On 23 Nov 2012, at 20:42, Gregg Foster wrote:
>
>
> > Is anyone using a Matrox MXO2LE with Avid 6.5 on a Mac? Matrox say they have a drive for PC but Mac is only authorized for MC 6.0.3. I using a MBP with OSX 10.7.5 and Matrox driver 3.0.2
> >
> > Gregg R. Foster
> > Technical Supervisor
> > Editor / Producer
> > Production Management
> > www.greggrfoster.com
> > 732-735-4343
> >
> > [Non-text portions of this message have been removed]
> >
> >
>
> With best wishes,
> Roger Shufflebottom
> +44 7973 543 660
>
>
>
>
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (3)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

[Avid-L2] Mountain Lion compatible Serial-to-USB adaptor recommendation

 

Can someone recommend a Serial-to-USB adaptor that is compatible with OS X Mountain Lion. I need deck control through Avid Media Composer. Thank you in advance,

Dustyn

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

Re: [Avid-L2] Avid 6.5 and MXO2LE

Sort of - we just bought a couple of MX02 Minis. The 6.0.3 qualified driver does work well for playback with Mac OS 10.7.5 and MC 6.5 but I don't think all the features are there (the HW/SW switch does not work). Not tried capturing. Also, this Matrox driver only works with Avid. If we wish to monitor from FCP7 on the same machine we have to uninstall one drive and reinstall another. Matrox have apparently said that there will never be a single driver to run MC 6.5 and FCP7 together, whereas the FCP7 driver does work with MC 5.5.

On 23 Nov 2012, at 20:42, Gregg Foster wrote:


> Is anyone using a Matrox MXO2LE with Avid 6.5 on a Mac? Matrox say they have a drive for PC but Mac is only authorized for MC 6.0.3. I using a MBP with OSX 10.7.5 and Matrox driver 3.0.2
>
> Gregg R. Foster
> Technical Supervisor
> Editor / Producer
> Production Management
> www.greggrfoster.com
> 732-735-4343
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>
>

With best wishes,
Roger Shufflebottom
+44 7973 543 660





[Non-text portions of this message have been removed]



------------------------------------

Search the official Complete Avid-L archives at: http://archives.bengrosser.com/avid/
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Avid-L2/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
Avid-L2-digest@yahoogroups.com
Avid-L2-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
Avid-L2-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

[Avid-L2] Turnaround edit suggestions?

 

It's a lively and learned discussion here so I'd appreciate how anyone else might approach the following scenario.

-----

live music show starts at 8.45pm for international broadcast - continuous 2 hr+ show

domestic tx delayed start at 9pm with it's own open and 6 x 4'45" breaks to be inserted (with in and out bumpers). Part break timings may change during tx.

Some internal edits to be made for timing / legal as necessary - quite possibly during the tx of the part itself. Live international with credits could finish between 1040 and 11pm, domestic tx off-air must be 1110-1118 pm, so may have to lose time in final parts to land the plane.

1080i HD 5.1 discrete audio

---------

With avid or fcp7 I could edit from airspeed or EVS streams and send back completed parts for playback, or even parts in chunks to be assembled by EVS op. but not with just 15 min turnaround. 25minute would be minimum with any safety, and would prob need 3 avids for 7 parts to stand a chance of making air.

Can it be done with one editor only? Well it did in rehearsal last night, so I'm hoping it works for tx tonight.

What are we using? I'll let you know if it works...

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

[Avid-L2] Re: Network DNX 145 File Delivery vs XDCam 422 vw Prores?

 

Whatever the preferred codec I'd do the video mixdown to it in avid. That way you can see what you've done on a proper screen / scope.

Xdcam50hd is better than the lower Dnx IMO, but avcintra100 also supposed to be good.

Noticed yesterday that V6.5 offers prores mxf as mixdown option too... Not sure if that was there before.

T

--- In Avid-L2@yahoogroups.com, John Moore <bigfish@...> wrote:
>
> I've found the following requirements from a network file delivery spec:
>
> Format:
> Wrapper:
> MXF or Quicktime
> Video:
> XDCAM 4:2:2, DNX 145 OR PRORES 4:2:2
> Audio:
> LPCM Little Endian, 24-bit, 48kHz (Track Assignments above)
> Resolution:
> 1920x1080 (1080i)
> Frame Rate:
> 29.97
> Timecode:
> Drop frame
>
> Now in the past I've been able to deliver 1:1 Avid media when the network wanted 2:1.  I'm wondering if they will accept DNX 220x which is what we've done the show in.  That will be up to them.  My preference would be to make a dnx 220x Ref QT and use QTPro to make an .mov for delivery.  If the network won't take the dnx 220x file I'm curious what would be my next best choice quality wise.  I know I can make a reasonable prores file with a QT ref out of Avid without a major gamma shift.  I usually see a slight quadrature error but overall top and bottom levels are good.  So would I be better off making a transcode of the hour show to DNX 145 or export an XDCAM 422 or the ProRes?  My gut likes to stay with Avid media just because I haven't had any gamma issues etc...  kinda like delivering a tape, which we have to do too.  Wondering what others think.  Am I a Luddite to want to stay in some form of Avid media?
>
>
> John Moore
>
> Barking Trout Productions
>
> Studio City, CA
>
> bigfish@...
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (2)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

Friday, November 23, 2012

[Avid-L2] Network DNX 145 File Delivery vs XDCam 422 vw Prores?

 

I've found the following requirements from a network file delivery spec:

Format:
Wrapper:
MXF or Quicktime
Video:
XDCAM 4:2:2, DNX 145 OR PRORES 4:2:2
Audio:
LPCM Little Endian, 24-bit, 48kHz (Track Assignments above)
Resolution:
1920x1080 (1080i)
Frame Rate:
29.97
Timecode:
Drop frame

Now in the past I've been able to deliver 1:1 Avid media when the network wanted 2:1.  I'm wondering if they will accept DNX 220x which is what we've done the show in.  That will be up to them.  My preference would be to make a dnx 220x Ref QT and use QTPro to make an .mov for delivery.  If the network won't take the dnx 220x file I'm curious what would be my next best choice quality wise.  I know I can make a reasonable prores file with a QT ref out of Avid without a major gamma shift.  I usually see a slight quadrature error but overall top and bottom levels are good.  So would I be better off making a transcode of the hour show to DNX 145 or export an XDCAM 422 or the ProRes?  My gut likes to stay with Avid media just because I haven't had any gamma issues etc...  kinda like delivering a tape, which we have to do too.  Wondering what others think.  Am I a Luddite to want to stay in some form of Avid media?

John Moore

Barking Trout Productions

Studio City, CA

bigfish@pacbell.net

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___

[Avid-L2] Re: AMA link to Avid Compressed .mov shows offline?

 

Well F me skipping. I put the file onto the desktop transfering it from a Unity workspace and it worked. I thought wow must be something in the file path but when I tried to link ama to the file I had originally had issues with it worked too. I have restarted Avid a fewa times since then so that maybe it. Here's the kicker I figured just for edumacation I'd see how long a consolidate would take and it errored out saying check console. Here's the console message:

"The clip BS SHOW NET CUT 2 1120 was skipped during the Consolidate operation because it is of a foreign compression type."

According to QTPro the clip is Avid Meridian compressed but in the Video Column in the bin it says, "Ai eiinCmrse" WTF.

Well I can transcode the clip but it looks like it will take about the same time the import took. I sure see a lot of these Ai or other permutations on file types when I ama to things I know are Avid 1:1 SD .movs. What is the reason behind Ai.... as a format that Avid sees when ama linking through QT. I feel some more googling in my future tonight.

--- In Avid-L2@yahoogroups.com, Mark Spano <cutandcover@...> wrote:
>
> Check the path for prohibited characters. That's the most common reason for
> a successful link but unsuccessful media online. I've had other weirdness
> with AMA linking online and then a split second later going offline - then
> I either restart or trash state files and it's working again.
>
>
> On Fri, Nov 23, 2012 at 4:43 PM, John Moore <bigfish@...> wrote:
>
> > **
> >
> >
> > I have a reference movie that plays in QT 7 and lists the codec as Avid
> > meridian compressed codec, 720x486, Millions. I link to ama file on my mac
> > pro os 10.6.8 SNDX 5.5.3 and a clip appears in the bin but it is offline.
> > This is a 1080I 59.94 project and I tried toggling to 30I but still the
> > clip is offline. I'm trying a standard import which I hope will work. I
> > was thinking it would be quicker to link ama and consolidate than do a
> > standard import. Are there ama issues with meridian compressed codec? I
> > can't remember if I read about this a while back. Given this is a QT movie
> > my understanding is the QT ama component is still part of the Avid install
> > and doesn't require an additional ama plugin. I regularly link to ama on
> > my SD 1:1 Avid shows to check my files for delivery and that works fine
> > once I set the proper field order. Am I missing something here?
> >
> > John Moore
> >
> > Barking Trout Productions
> >
> > Studio City, CA
> >
> > bigfish@...
> >
> > [Non-text portions of this message have been removed]
> >
> >
> >
>
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (4)
Recent Activity:
Search the official Complete Avid-L archives at:   http://archives.bengrosser.com/avid/
.

__,_._,___
There was an error in this gadget